Contact: +31(0)653665717

Imitatie Golfclubs

Gepubliceerd door info@theprogolfshop.nl op

IMITATIE GOLFCLUBS

Als je even zoek op het internet kom je al snel imitatie golfproducten tegen. Over het algemeen kan je al aan de prijs zien dat het waarschijnlijk gaat op een imitatie product, echter zijn er ook verkopers van imitatie clubs die  maar net onder de normale prijs verkopen  die je zou moeten betalen voor de echte, onvervalste club. Het is niet alleen een probleem voor de kopers, maar voor de hele golfindustrie.

De vervalsers worden steeds beter en het wordt moeilijker voor de leek om het verschil te zien. Het kan de kleur van de letters zijn, de grote van de letters, het feit dat een magneetje aan een titanium clubhoofd blijft kleven (magneten blijven niet vastzitten aan titanium) het kan werkelijk van alles zijn. Maar wanneer je een imitatie club slaat na een echte merk je dat er een wereld van verschil is, de prestatie is altijd minder.

Ik moet eerlijk toegeven dat er wel een aantal imitatie clubs zijn die het best leuk doen! maar nog niet te vergelijken met een onvervalste club.

IMITATIE GRIPS & SHAFTS

Bij imitatie grips en shafts zijn de verschillen nog groter! Ik heb al veel imitatie grips en shafts voorbij zien komen. Op het oog lijken de grips en shafts het zelfde maar bij het assembleren zijn de verschillen direct merkbaar. Bij het zetten van de grips loopt de verf van het logo direct uit en is de diameter van de grip vaak dunner. bij de mcc grips zijn de materialen harder en bros, bij alle imitatie grips is de slijtage hoger dan normaal.

Bij de shafts klopt de “tip” maat vaak niet  waardoor hij niet in de hosel van de club past en het gewicht van de shaft is zwaarder dan het zou moeten zijn voor de betreffende shaft. 

Categorieën: Golf Info