Contact: +31(0)653665717

Zit mijn clubhoofd los?

Gepubliceerd door info@theprogolfshop.nl op

Hoe weet ik of mijn clubhoofd los zit?

Ik krijg vaak de vraag zit mijn clubhoofd los? Meestal ontstaat de vraag doordat de ferrule niet meer mooi aangesloten zit op de hosel en het lijkt of de shaft een stukje uit de hosel is gekomen.

Echter is dit in de meeste gevallen niet zo! De ferrule wordt meestal niet vastgelijmd maar zit geklemd op de shaft, door gebruik van de club ontstaat er wat slijtage tussen de shaft en de ferrule waardoor na lange tijd de ferulle niet meer mooi op zijn plek blijft zitten en kan verschuiven.

Om er zeker van te zijn dat het inderdaad de ferulle is kan je een paar testjes doen,

  1. Kijk of de grip shaft en clubhoofd niet verdraaid zijn.
  2. Pak met één hand het clubhoofd en met de ander de grip draai de grip en clubhoofd voorzichtig in tegengestelde richting, zodra de shaft kan draaien moet dit worden nagekeken door een golf winkel of een clubmaker die dit weer mooi kan lijmen.
  3. Behoud de grip na het raken van de bal en kijk of de club staat zoals bij het adresseren stond. (Optie 2 is meestal duidelijk maar het kan zijn dat de club pas draait bij grotere krachten vandaar optie 3)
Categorieën: Golf Info