Contact: +31(0)653665717

Wat is het verschil tussen swingweight & moi matching

Gepubliceerd door info@theprogolfshop.nl op

Laten we beginnen met Swingweight

Swing weight is een “statische” meting waarbij we gaan kijken hoe het gewicht in de club is vedreelt. Om dit te meten gebruiken wij een swing weight scale als het ware een weegschaal die meet hoelveel gewicht er nodig is om de weegschaal in balans te brengen.

Swing weight word aangeduid van A0 Tot G9. Welke swingweight het meest gebruikt word is  afhankelijk per fabrikant maar gemiddeld is dit D0. Het nadeel van clubfabrikanten is dat de swingweight altijd standaad is terwijl iederen golfer een andere voorkeur heeft en er geen tourspeler is die niet heeft getest wat zijn voor keur is, Zo speelt Rory Mcllroy zijn driver op D8 Wat een stuk zwaarder is dan de gemiddelde D0.

Moment of inertia

Ook wel traagheidsmoment genoemd. MOI is een “dynamische” meting waarbij we gaan kijken hoeveel de club zich verzet tegen verandering van hoeksnelheid. 

Door alle clubs te matchen op MOI voelen alle clubs het zelfde aan tijdens de swing.

Categorieën: Golf Info