Contact: +31(0)653665717

Valkuilen bij aanschaffen nieuwe golfclubs

Gepubliceerd door info@theprogolfshop.nl op

Tijdens een fitting,

 • Wees niet alleen gericht op afstand! Het is leuk als je ver kan slaan maar om een goed golfspel te spelen zijn meer factoren van belang zoals spreiding, trajectorie en het belangrijkste consistentie. Wees dus niet bezig met die uitschieter maar kijk waar jou golfspel het meeste baat bij heeft!
 • Als je clubs gaat vergelijken tijdens een fitting moet je niet zoals hierboven beschreven gaan kijken naar de afstand, mocht je dit wel willen doen vergelijk dan geen appels met peren en kijk naar vergelijkbare lengtes en lofts. Tussen verschillende merken maar ook types kan veel verschil zitten in loft het kan dus zijn dat een ijzer 7 van de één een ijzer 5 is van een ander merk.
 • Het word jou set! Kies dan ook wat jijzelf het liefst wilt kopen en ga op jou eigen gevoel af. Dit is als fitter natuurlijk een beetje raar om te zeggen omdat mijn expertise en advies voort komt uit ervaring en scholing, maar in het golfen is het mentale aspect erg belangrijk. Als ik voor jou het best passende setje heb gebouwd maar jij hier geen vertrouwen in hebt zal de set niet beter spelen! Natuurlijk is het het best als je jezelf neutraal kunt opstellen maar is er twijfel luister dan naar jou gevoel.

  Gebruikt set aanschaffen,

  • Test de clubs eerst uit op de range en eventueel in de baan als dat mogelijk is. verschillende merken en types en samenstellingen kunnen er variëren, daarom is het belangrijk te voelen wat dit voor jou betekend. Een nieuwe type hoeft niet beter te spelen dan een oud model. De samenstelling van de club moet passen bij jou swingkarakter.

  • Pas op met imitatie clubs. Helaas kunnen ze de merken goed imiteren en is het in sommige gevallen moeilijk te zien wat nu imitatie is. Helaas heb ik geen leidraat voor het herkennen van de imitatie clubs maar kijk naar overduidelijke verschillen en prijs. Een troost bij een imitatie aankoop, kwalitatief worden deze clubs steeds beter gemaakt!
  Categorieën: Golf Info